شرکت کارگزاری آراد ایرانیان-شعبه همدان
شرکت کارگزاری آراد ایرانیان-شعبه همدان

شرکت کارگزاری آراد ایرانیان-شعبه همدان

تغییر مسیر بازار با 3 رویداد مهم در آینده بورس رقم می خورد

در نبود عوامل روشن کننده بنیادین معمولا تنها بهانه هایی که برای نوسان سهم باقی می ماند دو عامل شایعات و نمودارهای تکنیکالی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیرعامل شرکت مشاوره سرمایه گذاری ابن سینا مدبر (اماکو)، با بیان این مطلب درباره شرایط فعلی بازار گفت: در طول یک سال اگر عوامل بیرون بازار را در نظر نگیریم معمولا مدتی قبل از ارایه گزارش های میان دوره ای شایعات به اوج خود می رسد و درز اطلاعات شرکت ها ممکن است روند معاملاتی سهام را دگرگون کند.

محسن عباسی در ادامه افزود: به محض ارایه اطلاعات و گزارش های میان دوره ای نقش تحلیل تکنیکال و شایعات بسیار کم رنگ می شود و عموما افراد بر اساس اطلاعات واقعی شرکت، محتویات اطلاعاتی داخل اطلاعیه ها و پوشش و پیش بینی سود شرکت اقدام به اصلاح پورتفوی خود می کند و ممکن است تصمیم به نگهداری  یا جا به جایی سهام خود با سایر سهام بازار بگیرند.

وی ضمن نقد به اتکای بیش از حد معامله گران به تحلیل تکنیکال در چنین شرایطی گفت: معمولا در زمان بین ارایه دو اطلاعیه گزارش های میان دوره ای (مثلا 6 ماهه تا 9 ماهه) دوباره شایعات و نمودارهای تکنیکالی مانند قارچ سبز می شوند و اهداف و اخبار متفاوتی را به بازار منتقل می کنند. در واقع در نبود اطلاعات بنیادین، معامله گران به دنبال بهانه ای برای ورود به بازار و نوسان قیمت سهم می گردند و این عوامل ( شایعات و نمودارهای تکنیکال) را دستاویزی برای نوسان قیمت سهم قرار می دهند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به سامانه کدال بیندازید بیشترین شفاف سازی شرکت ها بین گزارشات میان دوره ای اتفاق افتاده است جاییکه هنوز تا تهیه صورت مالی دوره بعد مدت نسبتا زیادی باقی مانده است.

عباسی با بیان اینکه تأثیر این دو عامل در حالی است که ما ریسک های سیستماتیک را در نظر نگیریم، گفت: وقتی ابهامات پیرامون معامله گران با در نظر گرفتن افت قیمت نفت، وضعیت مذاکرات هسته ای، تغییر قوانین دولتی از جمله بودجه و... بیشتر می شود، ترسیم افق بنیادین بازار بسیار مشکل می شود و تنها جاییکه سایه ای از وضعیت سهم در آن دیده می شود نمودارهای تکنیکال هستند. در این مواقع مراجعه و استناد به نمودارهای تکنیکال بسیار بیشتر از قبل می شود. زیرا وضعیت بنیادین نامشخص است و تنها ابزار باقی مانده برای هدایت معاملات و تصمیم گیری، نمودارهای تکنیکال است.

مدیرعامل شرکت مشاوره سرمایه گذاری (اماکو) تصریح کرد: ممکن است ریسک های سیستماتیک باعث نادیده گرفتن عوامل بنیادین مثبت در کوتاه مدت و بروز رفتارهای هیجانی شود اما در میان مدت و بلند مدت خاصیت خود را از دست می دهد. گاهی آنقدر این هیجانات زیاد می شود که تمام الگوهای تکنیکالی مرتبا رد ( فِیلد) می شوند و هر روز کف و سقف جدید و نقطه حمایت و مقاومت های جدید ارایه می شود.

عباسی در خصوص عوارض حاصل از شرایط فعلی بازار گفت: در حال حاضر عوامل دیگری نیز وجود دارند که به صورت غیر مستقیم بر بازار تاثیر می گذارند و در واقع این عوارض عوامل اصلی هستند که بر پیکره بازار نمایان شده است.

وی در اینباره توضیح داد: نهادهایی که پرداخت های دوره ای دارند مانند سازمان تامین اجتماعی، صندوق های بازنشستگی، صندوق های ذخیره هم به دلیل کاهش قیمت سهام و کمبود نقدینگی و هم به علت بسته بودن تعدادی از نمادهای بزرگ بازار، مجبور به فروش سهام و تامین نقدینگی از بازار سهام جهت پرداخت تعهدات خود شده اند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: عارضه بعدی نیز مشتریان اعتباری کارگزاری ها هستند که با افت قیمت سهامشان، سهام در دسترس آنها یا توسط خودشان یا توسط کارگزاری ها جهت جلوگیری از زیان بیشتر فروخته می شود و خود همین امر دامنه منفی بازار را گسترش می دهد.

مدیرعامل شرکت مشاوره سرمایه گذاری ابن سینا مدبر درباره سمت و سوی بازار در روزهای آتی گفت: به نظر می رسد بازار با روشن شدن سه موضوع ارایه گزارشات میان دوره ای شرکتها و بودجه سال 94 آنها، مشخص شدن وضعیت هسته ای و وضعیت قیمت های جهانی نفت راه خود را پیدا می کند.

وی در اینباره تصریح کرد: سایر عواملی که بازار نگران آن است اگرچه در حال حاضر بسیار حیاتی و بنیادین است اما بعد از روشن شدن این 3 مورد به فراموشی سپرده خواهند شد به عنوان مثال، عواملی نظیر وضعیت بودجه سال 94 کشور، نرخ سود بانکی عواملی نیستند که به تنهایی بتوانند بازار را با این ریزش قیمتی که تا کنون اتفاق افتاده است همچنان پایین نگه دارند.

عباسی در بخش پایانی گفتگو با سنا خاطر نشان کرد: رفع تحریمها می تواند P/E بازار را تا محدوده غیر قابل پیش بینی افزایش دهد. این ریسک یکی از بزرگترین ریسک هایی بوده که بالای سر بازار وجود داشته است و رفع آن تا مدتی بازار را درگیر تحلیل پیامدهای خود خواهد کرد و ممکن است بازار چند واحد P/E بگیرد. البته کسی نمی تواند اثر این اتفاق را به راحتی بر روی بازار بسنجد اما نکته اصلی اینجاست که در صورت اینکه این ابهام بر طرف شود نمودارهای تکنیکال جای خود را به تحلیل بنیادین می دهد تا صنایعی که از این اتفاق مثبت (رفع تحریم) بیشترین اثر را می پذیرند نمایان شوند تا سرمایه گذاران آن سهام را در پورتفوی خود قرار دهند.

این کارشناس بازار سرمایه، بهبود قیمت نفت و محصولات پتروشیمی و ارایه گزارشات میان دوره ای مناسب را دو عامل با اهمیت در افزایش P/E خواند و گفت: این دو عامل می تواند وضعیت بنیادین بازار را بسیار شفاف کند و مسیر پیش روی سرمایه گذاران را از یک مسیر غیر شفاف و مبهم به یک وضعیت قابل پیش بینی تغییر دهد.

عباسی با تأکید مجدد به عوامل یاد شده سهامداران را مخاطب قرار داد و گفت: افت بی سابقه قیمت سهام شرکتها، نزدیک شدن به فصل مجامع و تغییر قوانین دست و پا گیر و محدود کننده به قوانین مثبت در جهت بهبود شرایط کسب و کار و بهبود بازار سرمایه، برای سهامداران راهی باز نمی گذارد جز اینکه عدم توجه به عوامل بنیادین و اتکای صرف به روزمرگی تکنیکالی آنها را در مسیر نادرستی قرار می دهد به طوریکه بزودی نه تنها از افت قیمت ها متضرر شوند بلکه فرصت بازگشت بازار را نیز از دست بدهند.

منبع:سنا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.