اعتراض سهامداران در مقابل به تاراج بردن حق تقدم های استفاده نشده "وتوکا"


آذرماه پارسال بود که نماد معاملاتی شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد به بهانه اعلام تعدیل با اهمیت پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 1393 متوقف شد، اما سهامداران این مجموعه به اجبار وارد چرخه ای شدند که بنا به گواه سهامداران برایشان عایدی جز تحمل زیان هنگفت و از دست دادن بخش عمده ای از سرمایه در بر نداشته است.

به گزارش بورس نیوز، در آذرماه سال گذشته در حالی نماد برای تعدیل درآمد هر سهم بست که به دنبال آن سهامداران مجبور شدند در افزایش سرمایه 227 درصدی شرکت از محل سود انباشته و مطالبات آورده نقدی مشارکت کنند. اتفاقی که آگهی دعوت به مجمع فوق العاده تصمیم گیری پیرامون آن شش روز پس از توقف نماد روی سامانه کدال رفت. حال آنکه این اتفاق به دلیل بسته بودن نماد معاملاتی "وتوکا" مانع از آن شد که سهامدارانی که قصد حضور در این برنامه را نداشتند، بتوانند پیش از برگزاری مجمع فوق العاده سهام خود را بفروشند.

اما مشکلات سهامداران "وتوکا" به همین جا هم ختم نشد تا افزون بر اجبار آنها به حضور در برنامه افزایش سرمایه، اتفاقاتی در سهام و حق تقدم آن روی دهد که موجب اعتراض سهامداران این شرکت بورسی گردد؛ چرا که سهامداران امیدوار بودند که شاید با اعتراض و اعلام نارضایتی و شکایت خود به مراجع ذی صلاح، بتوانند حقوق به یغما رفته خود را باز یابند؛ هرچند که گویا شکایت های متعدد سهامداران این مجموعه به سازمان بورس هم در احقاق حقوق آنها نتیجه ای به همراه نداشته است.

در بیان این مشکلات بایستی نیم نگاهی به معاملات سهام و حق تقدم ناشی از افزایش سرمایه اخیر شرکت و روند قیمتی آنها بیاندازیم.

سهم در حالی به قیمت 4809 ریال در تاریخ 10 آذر ماه سال قبل جهت ارایه تعدیل سود متوقف شد که در تاریخ 24 همان ماه با اعمال افزایش سرمایه 227 درصدی، به قیمت 2002 ریال به تابلوی معاملات بازگشت و دو روز بعد حق تقدم های ناشی از افزایش سرمایه آن آماده انجام معامله شد که در نهایت این حق تقدم ها 713 ریال قیمت خورد و قیمت آن تا پایان مهلت قانونی تعیین شده برای استفاده، به زیر 300 ریال افت کرد. حال آنکه بهای تمام شده همین حق تقدم ها برای هر سهامدار رقمی نزدیک به قیمت اسمی 1000 ریال بود.

در این شرایط مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام که تا 1393.11.24 تعیین شده بود برای یک ماه دیگر تمدید شد؛ اما پس از انقضای این زمان نیز، بیش از 344 میلیون حق تقدم استفاده نشده به مدت 14 روز از تاریخ 94.03.10 برای پذیره نویسی عمومی عرضه گردید.

بدین ترتیب مشکل از آنجایی داد سهامداران "وتوکا" را درآورد که بر خلاف ماده 65 دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار مبنی بر الزام هیأت مدیره شرکت های ناشر پذیرفته شده برای اینکه حداکثر تلاش خود را برای فروش حق تقدم های استفاده نشده به بهترین قیمت انجام دهند، اما در این مدت قیمت حق تقدم این سهم با افت بیش از 47 درصدی نسبت به زمان بسته شدن آن در پایان مهلت تمدید شده، عرضه عمومی شد و بی توجهی مدیران "وتوکا" به این ماده قانونی تا جایی پیش رفت که این حق تقدم ها در روزهای پایانی، توسط شرکت و به وکالت از سهامداران حتی به قیمت 93 ریال به فروش رسید تا در این شرایط حقوق و دارایی های سهامدار خرد به قیمت هایی ناچیز و کمتر از 0.1 قیمت اسمی هر سهم به تاراج برده شود.

بورس نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.