هوشیاری آنی سهامداران از واقعیت اقتصادی


بورس اوراق بهادار تهران در دومین روز پس از اجرای برجام، با افت معنادار نماگرهای خود مواجه شد؛ هر چند که با معاملات بلوکی و جابه‌جایی سهم ازسوی سهامداران عمده و حقوقی‌ها اندکی از سرعت ریزش شاخص‌ها کاسته شد، اما روز گذشته، بورس تهران با ۳۰۴واحد کاهش کار خود را به پایان رساند.

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،بازار سرمایه از نهادهای مالی است که به اخبار و حوادث اقتصادی و سیاسی سریع‌تر از دیگر بازارها عکس‌العمل نشان می‌دهد به‌همین دلیل از بورس به‌عنوان دماسنج بازار یاد می‌شود. از این رو برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که اخبار برجام توسط سهامداران پیش خور شده و به اندازه کافی در 10روز گذشته رشد داشته است، بنابراین هم‌اکنون زمان بازگشت سرمایه‌گذاران به واقعیت‌های اقتصادی رسیده تا بدانند اتفاق خاصی برای سودآوری شرکت‌ها نیفتاده است و رشد بی‌رویه برخی سهام در روزهای گذشته به‌دلیل تاثیر‌پذیری بورس از اخبار بود و ماهیت اقتصادی نداشت.
گفتنی است در تیر ماه سال جاری که برجام امضا شد تا به مرحله اجرایی درآید، همین تجربه تکرار شد و به محض امضای برجام تا چندین هفته بازار روند منفی داشت زیرا قبل از روز توافق، اخبار را پیش‌خور کرده بود.
بر همین اساس، روز گذشته، شاخص کل بورس تا نیم ساعت ابتدایی آغاز به کار، با ریزش 800واحدی روبه‌رو شد ولی تا پایان معاملات به مدد دو نماد «فارس» و «اخابر» توانست با حدود 500واحد رشد نسبت به ساعات ابتدایی، در مجموع با افت 304واحدی کار خود را به پایان برساند و در ارتفاع 65هزار و 119واحد قرار گیرد.
شاخص کل هم‌وزن با کاهش 86واحدی عدد 10هزار و 310واحد را تجربه کرد. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 636واحدی عدد 71هزار و 998واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول با کاهش 279واحدی به عدد 44هزار و 718واحد رسید و شاخص بازار دوم با 281واحد کاهش به رقم 147هزار و 373واحد دست یافت. همچنین بازارگردان‌ها و حقوقی‌های سهام شرکت‌های بزرگ با هدف کند کردن حرکت شاخص‌های بورس در سراشیبی افت قیمت‌ها به رویه همیشگی خود ادامه دادند.
معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان با 100واحد، تاپیکو با 99واحد و بانک پاسارگاد با 36واحد کاهش، بالاترین تاثیر منفی را در محاسبه شاخص کل بورس به دوش کشیدند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با 90واحد، مخابرات ایران با 37واحد و همراه اول با 34واحد افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به‌نام خود ثبت کردند. در پایان معاملات دیروز، ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 230میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک‌میلیارد و 230میلیون سهم طی 77هزار و 712نوبت دادوستد بود.

جای‌گیری گروه بانکی‌ها در صف فروش
همچنین طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه تعاون، حق تقدم خرید سهام گسترش نفت و گاز پارسیان، بین‌المللی محصولات پارس، سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان، سخت آژند، گسترش نفت و گاز پارسیان، بین‌المللی توسعه ساختمان، کاربراتور ایران، چینی ایران، توسعه صنعتی و معدنی صبا نور، مجتمع فولاد خوزستان، گروه صنعتی بوتان، بیمه اتکایی امین، ایرانیت، عمران و سازندگی استان قزوین، صنایع پتروشیمی تخت جمشید و نئوپان 22بهمن ازسوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های قند نیشابور، سازه‌پویش و داروسازی روز دارو بازگشایی شدند.
دیروز همچنین آگهی عرضه اولیه سهام شرکت داروسازی کاسپین تامین از مجموعه شرکت‌های وابسته به تیپیکو منتشر شد که براساس آن، 15میلیون سهم این شرکت معادل 10درصد از کل سهام امروز برای نخستین‌بار در بازار اول فرابورس کشف قیمت می‌شود.
به گزارش «تعادل»، در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی دیروز بیش از 22میلیون سهم به ارزش 5میلیارد تومان کد به کد شد. در نماد معاملاتی بیمه دی نیز بیش از 21میلیون سهم به ارزش بیش از 2میلیارد و 405میلیون تومان ازسوی سهامدار حقوقی به کد شرکت‌های تابعه منتقل شد. همچنین در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی نیز بیش از 20میلیون سهم به ارزش 5میلیارد تومان، در نماد معاملاتی پالایش نفت اصفهان 20میلیون سهم به ارزش بیش از 4میلیارد تومان و در نماد ملی صنایع مس ایران نیز کمتر از 11میلیون سهم به ارزش بیش از یک‌میلیارد و 264میلیون تومان و در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین 4میلیون سهم به ارزش یک‌میلیارد و 700میلیون تومان کد به کد شد.
بر همین اساس روز گذشته در جریان بازار خرده‌فروشی سهامدار عمده در نماد صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، بیش از 1.5میلیون سهم را به ارزش بیش از یک‌میلیارد تومان میان کدهای درون گروهی جابه‌جا کرد و در نماد معاملاتی مخابرات ایران نیز با هدف تقویت نماگرهای بورس بیش از 23میلیون سهم ازسوی سهامدار عمده بازارگردانی شد. اصلی‌ترین فروشندگان سهام دیروز در گروه‌های بانکی دیده می‌شد؛ این درحالی است که در گروه خودرویی‌ها همسو با برخی شایعات مبنی بر عقد قراردادهای جدید با شرکای خارجی بازارگردانی سهام همسو با تداوم حضور خریداران در روندی متعادل دنبال شد و البته در این گروه سایپا و زامیاد با صف خرید پایدار میلیونی باوجود حجم معاملات سنگین همراه بود.

افت 8/11 واحدی شاخص آیفکس
در روز گذشته، سهام گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان، بانک دی و نیرو سرمایه بیشترین افزایش قیمت و توسعه و عمران کرمان، شکال شرق شاهرود و بیمه میهن بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند، همچنین ارزش معاملات دیروز بازارهای فرابورس ایران افزون بر یک‌هزار و 518میلیارد ریال رقم خورد. دیروز 276میلیون ورقه بهادار در 29هزار و 854نوبت به ارزش یک‌هزار و 518میلیارد و 280میلیون ریال در بازارهای فرابورس مورد معامله قرار گرفت و شاخص کل با افت 12واحدی در 711واحد توقف کرد.  سهام بیمه اتکایی امین با معامله 38میلیون و 770هزار سهم با رقم 70میلیارد ریال، همانند روز شنبه بیشترین حجم و ارزش معاملات سهام در فرابورس را به نام خود ثبت کرد؛ البته در پایان معاملات دیروز نیز برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام در روز 30دی‌ماه متوقف شد. روز گذشته، سهام گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان، بانک دی و نیرو سرمایه بیشترین افزایش قیمت و توسعه و عمران کرمان، شکال شرق شاهرود و بیمه میهن بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
همچنین اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در اکثر نمادها با کاهش قیمت مواجه و در بازه 790 تا 880هزار ریال خریدوفروش شد. صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد بیشترین حجم معاملات ETF را با خریدوفروش 6میلیون سهم رقم زد و دادوستد 755هزار و 510ورقه مشارکت مجد در صدر معاملات اوراق با درآمد ثابت قرار گرفت. گفتنی است نماد معاملاتی اسناد خزانه اسلامی امروز با قیمت 965هزار و 746ریال بسته شد.

بنکر

سرنوشت بورس در هاله‌ای از ابهام


خبر اقتصادی - در واقع به نظر می‌آید، دلیل اصلی رشد شاخص کل به دلیل انتظارات سرمایه‌گذاران بورسی از اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌های بین‌المللی بود که به بازار سهام هجوم آوردند. نزدیک شدن به روز اجرای برجام با کاهش قیمت سهم‌ها مقارن شد و اکثر سهم‌ها در کف قیمت قرار گرفتند؛ بر همین اساس ارزش بازار نیز افزایش پیدا کرد. از طرفی اخبار مبنی بر دستورالعمل نرخ خوراک پتروشیمی و افزایش قیمت محصولات گازی باعث شد تا در کنار موضوع برجام، روز گذشته بازار سهام با افت حدود 300 واحدی همراه شود.  اصولا تجربه رفتار بازار سهام ایران نشان می‌دهد چند روز قبل از نشست‌های مهمی که برگزار می‌شود به دلیل انتظارات سرمایه‌گذاران از نتایج نشست، بازار با روند رو به رشد روبه‌رو و تمامی شاخص‌ها مثبت می‌شود؛ عملا بازار اخبار مثبت را پیش‌خور می‌کند. از سوی دیگر بعد از گذشت چند روز، بازار رفتار معکوس از خود نشان می‌دهد. نکته دیگر آنکه زمانی که نشست توافق 1+5 در تیرماه برگزار شد، قیمت نفت 40دلار بود اما درحال حاضر قیمت نفت به زیر 30دلار رسیده است. بنابراین عملا آنچه از بازار بورس مشاهده می‌شود، این است که امروز درگیر افت زیادی شده و پیش‌بینی از آینده این بازار نشان می‌دهد که اگر قیمت نفت از این میزان نیز کمتر شود، بورس ایران شاهد ریزش عجیبی خواهد بود. همانطور که در چند روز گذشته نیز مشاهده شد بورس‌های آسیایی و اروپایی نیز به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت درگیر افت شدند.  از سوی دیگر پارامتری که برای بورس تهران بسیار تهدید‌کننده است، انتشار گزارش‌های 9ماهه شرکت‌هاست. آنچه تا به امروز از گزارش‌های 9ماهه شرکت‌ها مشاهده شده غالبا ضعیف بوده و البته پیش‌بینی می‌شود باقی شرکت‌ها نیز گزارش‌های مثبتی ارائه نکنند. بنابراین بازار بورس تهران درگیر 5 عامل شده که باعث شده‌اند حتی بعد از اعلام خبرهای مثبت، واکنش بازار منفی باشد. این عوامل، پیش‌خور شدن، افت قیمت‌های جهانی، گزارش‌های 9ماهه، انتشار نخستین پیش‌بینی‌های شرکت‌ها برای سال مالی جدید و موادی که در بودجه سال 95 آمده است، هستند. در مجموع می‌توان عنوان کرد از آنجا که رشد قیمت سهام در ایران بالا و افت قیمت سهام پایین است بنابراین دوره رکود طولانی‌تر شده و عبور از این دوران یقینا سخت‌تر خواهد شد. البته با توجه به شکننده شدن اقتصاد چین و افت قیمت‌های جهانی، احتمال بهبود اوضاع بورس تهران نیز کمتر شده است.


* تحلیلگر بازار سرمایه

هیجان بورس خوابید!


وطن امروز نوشت:

بازار سهام همزمان با ازسرگیری فعالیت بانک‌های ایرانی با سوئیفت با تداوم واکنش عجیب نماگرهای خود با افتادن در سرازیری قیمت‌ سهام اغلب شرکت‌های بزرگ مواجه شده است. با آغاز معاملات دیروز، بازار سهام در دومین روز اجرای توافق برجام و لغو همه تحریم‌های مالی و بانکی ایران با افت دسته‌جمعی نماگرهای خود مواجه شد. براساس این گزارش شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با بیش از 700 واحد کاهش در کانال 64 هزار واحدی درجا ‌زد. بازار سهام در دومین روز پس از اجرای برجام همسو با رنج‌های پی در پی کارگزارها در دامنه نوسان منفی قیمت سهام با افت معنادار نماگرهای خود مواجه بود، هر چند با معاملات کد به کد و بلوکی حقوقی‌ها اندکی از سرعت ریزش شاخص‌ها کاسته شد. شاخص کل هم‌وزن بورس با کاهش 86 واحدی عدد 10 هزار  و 310 واحد را تجربه کرد. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 636 واحدی عدد 71 هزار و 998 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 279 واحدی به عدد 44 هزار و 718 واحد رسید که شاخص بازار دوم با 281 واحد کاهش به رقم 147 هزار و 373 واحد دست یافت. دیروز شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش 11 واحدی عدد 711 واحد را تجربه کرد. معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت گسترش نفت وگاز پارسیان با 100 واحد، تاپیکو با 99 واحد و بانک پاسارگاد با 36 واحد کاهش، بالاترین تاثیر منفی را در محاسبه شاخص کل بورس به دوش کشیدند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 90 واحد، مخابرات ایران با 37 واحد و همراه اول با 34 واحد افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به نام خود ثبت کردند. در پایان معاملات دیروز ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 230 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و 230 میلیون سهم طی 77 هزار و 712 نوبت داد و ستد بود. طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه تعاون، حق تقدم خرید سهام گسترش نفت و گاز پارسیان، بین‌المللی محصولات پارس، سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان، سخت آژند، گسترش نفت و گاز پارسیان، بین‌المللی توسعه ساختمان، کاربراتور ایران، چینی ایران، توسعه صنعتی و معدنی صبا نور، مجتمع فولاد خوزستان، گروه صنعتی بوتان، بیمه اتکایی امین، ایرانیت، عمران و سازندگی استان قزوین، صنایع پتروشیمی تخت جمشید، و نئوپان 22 بهمن از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های قند نیشابور، سازه‌پویش و داروسازی روز دارو بازگشایی شدند. دیروز همچنین آگهی عرضه اولیه سهام شرکت داروسازی کاسپین تامین از مجموعه شرکت‌های وابسته به تیپیکو منتشر شد. بر این اساس 15میلیون سهم این شرکت معادل 10 درصد از کل سهام امروز برای اولین بار در بازار اول فرابورس کشف قیمت می‌شود. بازار سهام دیروز شاهد غلبه ترس بر امید معامله‌گران هیجان‌زده‌ای بود که خود را گرفتار شایعات مختلف در بازار می‌دیدند. دیروز با تداوم تعدیل‌های ممتد کارگزارها در دامنه نوسان منفی قیمت، روندی شکننده بر فضای معاملات حاکم شد. برخی کارشناسان در این زمینه معتقدند فضای انتخابات پیش رو و دعواهای گروهی و حزبی شاید یکی از متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام در ایجاد این شکنندگی باشد. این در حالی است که دیروز بازارگردان‌ها و حقوقی‌های سهام شرکت‌های بزرگ با هدف کند کردن حرکت شاخص‌های بورس در سراشیبی افت قیمت‌ها به رویه همیشگی خود ادامه دادند.بر این اساس در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی دیروز بیش از 22 میلیون سهم به ارزش 5 میلیارد تومان کد به کد شد. در نماد معاملاتی بیمه دی نیز بیش از 21 میلیون سهم به ارزش بیش از 2 میلیارد و 405 میلیون تومان از سوی سهامدار حقوقی به کد شرکت‌های تابعه منتقل شد. در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی نیز بیش از 20 میلیون سهم به ارزش 5 میلیارد تومان کد به کد شد. در نماد معاملاتی پالایش نفت اصفهان اما 20 میلیون سهم به ارزش بیش از 4 میلیارد تومان کد به کد شد. همچنین در نماد ملی صنایع مس ایران نیز کمتر از 11 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد و 264 میلیون تومان کد به کد شد. در نماد معاملاتی سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین نیز 4 میلیون سهم به ارزش یک میلیارد و 700 میلیون تومان کد به کد شد.  اصلی‌ترین فروشندگان سهام دیروز در گروه‌های بانکی دیده می‌شد این در حالی است که در گروه خودرویی‌ها همسو با برخی شایعات مبنی بر عقد قراردادهای جدید با شرکای خارجی بازارگردانی سهام همسو با تداوم حضور خریداران در روندی متعادل دنبال شد. در این گروه سایپا و زامیاد با صف خرید پایدار میلیونی به‌رغم حجم معاملات سنگین همراه بود. آنچه از بازار سهام دیروز می‌توان درک کرد اینکه علاقه متولیان بازار سهام و بازیگران بزرگ این بازار در شرایط فعلی تداوم بازارگردانی سهام در روندی متعادل بدون شکل‌گیری هیجان کوتاه‌مدت است. دیروز در میانه میدان شنیده‌هایی مبنی بر رشد 21 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی از ابتدای سال 94 تاکنون به گوش رسید. همچنین با وجود لغو تحریم سوئیفت و بانک‌ها عنوان شد که بانک انصار و بانک مهر اقتصاد همچنان در فهرست تحریم‌ها باقی خواهند ماند. در گروه پتروشیمی‌ها نیز دیروز عنوان شد که آخرین محاسبات نرخ خوراک براساس فرمول اعلامی وزارت نفت ارقامی بین 5/8 تا 9 سنت را برای هر مترمکعب به دست آورده است. دیروز در نماد معاملاتی «کگاز» عدم برنامه این شرکت برای فروش زمین مهرآباد به بازار اعلام شد. در نماد معاملاتی «شمواد» نیز لغو پیشنهاد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی‌ها تا پایان سال 94 به بازار اعلام شد. بازار سهام دیروز بازاری شکننده و هیجان‌محور بود که با بازارگردانی و معاملات کد به کد برخی حقوقی‌های بزرگ بازار تلاش شد از سرعت سقوط قیمت‌ها کاسته شود.

دولت بهار

یک میلیارد دلار در راه بورس


به دنبال رفع تحریم‌های مالی علیه ایران، خارجی‌ها می‌توانند در بورس تهران که به اندازه بورس استانبول شرکت ثبت شده دارد سرمایه‌گذاری کنند.
آفتاب : دنیای اقتصاد نوشت: یکی از بازارهای سهام ایزوله دنیا، به‌تازگی آمادگی لازم را برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی پیدا کرده است. به دنبال رفع تحریم‌های مالی علیه ایران، خارجی‌ها می‌توانند در بورس تهران که به اندازه بورس استانبول شرکت ثبت شده دارد سرمایه‌گذاری کنند. رضا سلطان‌نژاد، یکی از بنیان‌گذاران شرکت مدیریت دارایی ACL که به‌صورت تخصصی روی سرمایه‌گذاری در ایران فعالیت دارند معتقد است در مدت 6 تا 8 ماه حدود یک میلیارد دلار سرمایه خارجی وارد بورس تهران خواهد شد.

تسهیل تجاری با «توافق»

با ارزش بازار 90 میلیارد دلاری، بورس تهران پنجمین بازار سهام بزرگ در خاور میانه است. بر این اساس، با لغو تحریم‌ها می‌تواند برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی با عربستان که بزرگ‌ترین بورس منطقه را دارد رقابت کند. گرچه در گذشته نیز سرمایه‌گذاری در بورس تهران برای سرمایه‌گذاران خارجی محدودیت نداشت، اما تحریم‌های نظام بانکی مانع نقل و انتقال پول می‌شد. به این ترتیب، با اتصال بانک‌های ایرانی به شبکه سوئیفت این مراحل تسهیل خواهد شد. با این حال، سرمایه‌گذاران اروپایی در برخی صنایع خاص، مثل انرژی، همچنان محدودیت‌هایی دارند.

چه کسانی وارد بورس تهران می‌شوند؟

به‌دنبال برجام بسیاری از تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران برداشته شده، اما برخی تحریم‌ها در حوزه‌های دیگر که توسط آمریکا اعمال شده باقی مانده است. بنابراین، اغلب مردم و شرکت‌های آمریکایی برای تجارت در ایران ممنوعیت دارند و همچنین، مبادلات دلاری از طریق سیستم آمریکا امکان‌پذیر نخواهد بود. با این حال، بسیاری از اروپایی‌ها و آمریکایی‌هایی که در اروپا زندگی می‌کنند طی یک سال اخیر، سفرهای منظمی به ایران داشتند تا علاوه بر ارزیابی فضای سرمایه‌گذاری با برخی تولید‌کنندگان بزرگ نیز دیدار کنند. در این میان، بسیاری از آنها کدها و مدارک لازم را برای سرمایه‌گذاری پس از تحریم‌ها دریافت کرده‌اند.

سلطان‌نژاد در این خصوص می‌گوید: در ابتدا، افراد و مدیران سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیرتر به ایران وارد می‌شوند که عموما در مکان‌های با ریسک بالا سرمایه‌گذاری کرده‌اند و عدم قطعیت‌های ورود سرمایه به ایران را نیز پذیرا هستند. پرهام گوهری، یکی از بنیان‌گذاران شرکت آمریکایی Frontier Partners که خدمات حرفه‌ای بین‌المللی برای ورود به ایران می‌دهد، ورود سرمایه‌گذاران به بازار سهام ایران را به دو صورت، سرمایه‌گذاری مستقیم یا سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر می‌داند. سرمایه‌گذاری مستقیم نیاز به استفاده از یک کارگزار در تهران، گواهی‌نامه معاملات خارجی و کد سهامداری بورس اوراق بهادار تهران دارد. اما در روش دوم، در یک صندوق سرمایه‌گذاری که برخی موارد آن هم اکنون برای جذب سرمایه‌گذار خارجی وجود دارد سرمایه‌گذاری می‌شود.

بر اساس این گزارش، همچنان تحریم‌هایی علیه 200 بنگاه و شخص ایرانی باقی مانده است که برخی از آنها در شرکت‌های موجود در بورس تهران نیز سهیم هستند. صندوق پوشش ریسک Sturgeon Capital که در لندن فعالیت می‌کند، حدود 50 شرکت بورسی را شناسایی کرده که برای سرمایه‌گذاری کاملا مجاز است، یعنی حدود 10 درصد شرکت‌های قابل معامله در بازار سهام ایران. باقی ماندن تحریم‌های غیرهسته‌ای باعث می‌شود که شرکت‌های بزرگ، حتی آنهایی که آمریکایی نیستند نیز با احتیاط بیشتری رفتار کنند. دنفورث نیوکامب، وکیل یک شرکت آمریکایی می‌گوید: طی سال‌های اخیر، موسسات مالی معتبر اروپایی، به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران با مشکلات زیادی مواجه شدند. بنابراین، عملکرد خود را به‌صورتی که با قوانین آمریکا همخوانی داشته باشد تنظیم کردند؛ موضوعی که محدودیت‌هایی را برای تجارت با ایران برای آنها ایجاد می‌کند.

همچنین، ریسک امکان بازگشت تحریم‌ها در صورت عدم وفای به عهد طرفین به مدت 10 سال نیز وجود دارد که ممکن است بسیاری از شرکت‌های بزرگ، آمادگی لازم را برای پذیرش این ریسک نداشته باشند. موارد مزبور، ریسک‌هایی است که پیش از بحث گزارش‌های استاندارد مالی (مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی حسابرسی IFRS) و قوانین بازار سهام ایران که بعضا با معیارهای بین‌المللی مغایرت دارد مطرح می‌شوند. با این وجود، جذابیت زیادی برای ورود به بورس تهران وجود دارد که در این میان می‌توان به نسبت قیمت به درآمد (P/ E) این بازار اشاره کرد. بر اساس آخرین اطلاعات، این نسبت کمتر از 6 مرتبه است؛ این در حالی است که برای سهام بورس‌های در حال توسعه، این نسبت به‌طور متوسط بیش از 12 مرتبه است. موضوعی که می‌تواند سرمایه‌گذاران خطرپذیر را به بازار سهام جذب کند و سودهای قابل توجهی را عاید آنها کند.

آفتاب

پیش بینی بازار 3.54 تریلیون دلاری فناوری اطلاعات در سال 2016


ایتنا- بررسی موسسه تحقیقاتی گارتنر از صرف رقم 3.54 تریلیون دلار هزینه در حوزه فناوری اطلاعات در سال 2016 خبر می دهد. رشد دو حوزه کلود و نرم افزار عامل اصلی این رونق نسبی است.
پیش بینی بازار 3.54 تریلیون دلاری فناوری اطلاعات در سال 2016


باید توجه داشت که رشد سرمایه گذاری و صرف پول در دنیای فناوری اطلاعات تا حدی به علت مشکلات اقتصادی و بی نظمی‌ها و اختلالات بازار سرمایه کند شده است.


به گزارش ایتنا از فارس، در گزارش تازه گارتنر به نام "پیش‌بینی صرف هزینه جهانی در زمینه آی.تی" رشد بودجه اختصاص یافته به این بخش در جهان در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵حدود ۰.۶ درصد برآورد شده است. این رقم در سال ۲۰۱۵ برابر با ۳.۵۲ تریلیون دلار بود.

یکی از عوامل رشد صرف هزینه در بخش فناوری اطلاعات بازارهای نوظهور خاورمیانه و آفریقا دانسته شده است. اما اختصاص بودجه به آی.تی در آمریکا همانند سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ کاهش می‌یابد. گارتنر معتقد است ناآرامی سیاسی در روسیه و برزیل هم می تواند این چالش را تشدید کند.

این موسسه تحقیقاتی اظهار امیدواری کرده با تثبیت شرایط اقتصادی در سال ۲۰۱۶ سال ۲۰۱۷ سال بهتری برای حوزه فناوری اطلاعات باشد. بخش عمده این بودجه در سال ۲۰۱۶ به وسایل و ابزار مخابراتی و ارتباطی اختصاص می یابد. این رقم معادل ۱.۴۵ تریلیون دلار خواهد بود که نسبت به سال ۲۰۱۵ حدود ۱.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در مقابل صرف هزینه در حوزه دیتاسنترها با رشد ۱.۸ درصدی به ۱۷۰ میلیارد دلار می رسد. این رشد در حوزه خدمات فناوری اطلاعات معادل ۳.۱ درصد و برابر با رقم ۹۴۰ میلیارد دلار است. استقبال از خدمات کلود عامل اصلی این رشد است.

همچنین صرف هزینه برای خرید انواع نرم‌افزار هم با رشد ۵.۳ درصدی به ۳۲۶ میلیارد دلار می‌رسد.

بنکر