«توسعه صنایع بهشهر» ۵۴۲ ریال سود تقسیم کرد


ایستانیوز:مجمع عمومی عادی سالانه شرکت توسعه صنایع بهشهر با حضور بیش از ۷۰ درصد سهامداران برگزار شد. در این مجمع که به ریاست مهندس مرتضی سامی و نظارت علی ملکی و سیدجعفر هاشمی و دبیری حمید مقیم‌زاده (مدیریت سرمایه‌گذاری شرکت) تشکیل شد، تقسیم مبلغ ۵۴۲ ریال سود به ازای هر سهم مورد تایید حاضران جلسه قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)،در ابتدای مجمع مهندس مرتضی داداش، مدیرعامل شرکت ضمن قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره برای سال مالی 93 به سوالات اکثر سهامداران پاسخ داد. مهندس داداش با اشاره به اینکه این شرکت به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مجموعه‌های تولیدی و خدماتی در کشور است،‌ گفت: کمک به توسعه کشور را در کنار سودآوری مطلوب، رسالت خود قرار داده‌ایم و به حضوری قدرتمند در عرصه کسب و کار می‌اندیشیم.

پیام هیات مدیره
شرکت توسعه صنایع بهشهر به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بـــزرگ‌تریـــن مجموعه‌های تولیدی و خدماتی، کمک به توسعه کشور را در کنار سودآوری مطلوب، رسالت خود قرار داده و به حضوری قدرتمند در عرصه کسب و کار می‌اندیشد. اگرچه رونق و رکود در اقتصاد امری اجتناب‌ناپذیر بوده و بحران اقتصادی جهانی اخیر تهدیداتی را پیش‌روی شرکت‌ها و بخش خصوصی کشور قرار داده و حاشیه سود بسیاری از فعالیت‌های صنعتی را دچار تغییر کرده اما این امر در صنایع دارای مزیت نسبی در قیاس با صنایع دیگر می‌تواند به‌عنوان یک فرصت نگریسته شود. شرکت توسعه صنایع بهشهر سعی کرده است که با آگاهی از این مزیت‌ها تلاش نماید تا کارآیی و بهره‌وری شرکت‌های عضو گروه را افزایش و بدین وسیله چشم‌‌انداز مثبتی به لحاظ قدرت رقابت‌پذیری برای شرکت‌های مجموعه و به تبع آن بازدهی مناسبی برای سهامداران محترمش تامین نماید.

تاریخچه
شرکت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) در سال 1349 تحت شماره 14393 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و از سال 1353 در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شده است. این شرکت اولین شرکتی است که سهام آن در راستای سیاست خصوصی‌سازی، از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به عموم مردم واگذار شد. به این جهت علاوه بر اهمیت نسبی آن به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های صنعتی کشور، موفقیت آن به‌عنوان اولین تجربه در امر خصوصی‌سازی، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.
موضوع شرکت طبق اساسنامه، سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها از طریق خرید و فروش سهام آنها، خرید و فروش اوراق بهادار و مشارکت در بانک‌ها و سایر شرکت‌ها می‌باشد. در حال حاضر این شرکت به سبب حضور موفق و بلندمدت در صنعت محصولات غذایی و همچنین توانمندی محوری خود یعنی توزیع و پخش محصولات، سرمایه‌گذاری‌های خود را در صنعت روغن خوراکی، صنایع شیر، صنعت قند و صنعت شوینده و بهداشتی متمرکز نموده است که جمعا فروش سالانه‌ای حدود 30 هزار میلیارد ریال را در بر می‌گیرد.
علاوه بر صنایع فوق این شرکت براساس ظرفیت‌های مدیریتی و تخصصی موجود، در پرتفوی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت خود طبق استراتژی دیرینه و در راستای ایجاد جریان درآمدی بادوام، نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایعی چون بانکداری، بیمه، ساختمان و شرکت‌های سرمایه‌گذاری به‌عنوان مکمل زنجیره تامین فعالیت‌های موجود اقدام نموده است.

 

سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت در هنگام تاسیس مبلغ 250 میلیون ریال منقسم به 25 هزار سهم 10 هزار ریالی با نام تمام پرداخت شده بوده که طی چندین مرحله تاکنون افزایش یافته است. سرمایه ثبت شده شرکت در تاریخ 29/ 12/ 1393 مبلغ 8/ 3.628 میلیارد ریال منقسم به 8/ 3.628 میلیون سهم یکهزار ریالی با نام می‌باشد. لازم به ذکر است که در آخرین تغییر سرمایه شرکت، براساس تصمیم سهامداران در مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ 20 آبان 1393، سرمایه از مبلغ 8/ 3.628 میلیارد ریال به مبلغ 3/ 5.080 میلیارد ریال (به میزان 40 درصد) از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران افزایش یافت که در 15 تیرماه 1394 به ثبت رسید.

جایگاه شرکت در صنعت
شرکت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) از نظر بورس تهران جزو شرکت‌های غذایی یا به عبارتی بهتر هلدینگ صنایع غذایی می‌باشد. با نگاهی به ترکیب سرمایه‌گذاری می‌توان دریافت که شرکت علاوه بر سرمایه‌گذاری در شرکت‌های صنایع غذایی در صنایع دیگری چون تولید مواد شوینده و بهداشتی، ساختمان، پخش، بانکداری و بیمه نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی کرده است.

سند چشم‌انداز
طبق سند چشم‌انداز، این شرکت می‌خواهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری برتر از لحاظ ارزش بازار مطرح باشد و با جذب و مدیریت سرمایه در صنایع و خدمات سودآوری که دارای مزیت رقابتی می‌باشند با اولویت خدمات توزیع، صنایع پایه‌ای، خدمات مالی، صنایع غذایی و بهداشتی، بالاترین ارزش را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.



ماموریت
1- ما می‌خواهیم با به‌کارگیری شیوه‌های ارزش‌آفرینی، موجب افزایش بهره‌وری و بازدهی دارایی شرکت‌های عضو خانواده خود شویم.
2- ما می‌خواهیم با سرمایه‌گذاری در توسعه و تکمیل زنجیره‌های صنعت توزیع و مدیریت برند، مزیت رقابتی خود را در بخش خدمات تقویت کنیم.
3- ما می‌خواهیم در بازار سرمایه کشور با انجام سرمایه‌گذاری‌های سودآور بلندمدت و میان‌مدت با اولویت اعمال نفوذ غیرکنترلی و مدیریت ریسک پرتفوی، رشد پایدار بازده سرمایه صاحبان سهام را به ارمغان آوریم.
4- ما می‌خواهیم با جذب و مدیریت مطلوب سرمایه‌ها، موجبات بهبود کارآفرینی و خلق ارزش را برای جامعه فراهم آوریم.
5- ما می‌خواهیم با ارتقای سطح انگیزه‌ها، ضمن توسعه و تحول سرمایه‌های انسانی خود، سازمانی یادگیرنده و منعطف داشته باشیم تا با به‌کارگیری تمام استعداد و توان، بهترین ارزش‌آفرینی‌ها و نوآوری‌ها را ارائه دهیم.

استراتژی
1- متنوع‌سازی ساختار سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و میان‌مدت
2- افزایش توانمندی شرکت مادر در زمینه شناسایی و مدیریت فرصت‌های سرمایه‌گذاری، واگذاری، ادغام و شراکت‌های راهبردی
3- تقویت مکانیزم‌ها و شیوه‌های تامین مالی شرکت مادر و بهینه‌سازی مدیریت منابع و مصارف بلندمدت و میان‌مدت
4- تاکید براستقلال شرکت‌های زیرمجموعه با به کارگیری رویکرد کنترل مالی از طریق طراحی و استقرار نظام عملکرد مدیریت براساس استراتژی‌ها و بودجه‌های مصوب
5- افزایش بهره‌وری سرمایه‌گذاری‌های تحت مدیریت با تبدیل دارایی‌های غیرمولد به دارایی‌های مولد، فروش و واگذاری شرکت‌های کم بازده و زیان‌ده و وصول مطالبات

برنامه‌های آینده
1- افزایش بهره‌وری و بازده دارایی‌ها، واگذاری دارایی‌های غیرمولد، تکمیل زنجیره‌های صنعت توزیع و مدیریت برند و ارتقای سطح انگیزه‌ها
2- اهتمام به توسعه توانایی‌های مدیریتی در مجموعه از طریق به‌کارگیری مدیران توانمند، انتقال تجارب و برگزاری دوره‌های هدفمند در حوزه کلان و عملیاتی
3- حضور موثر در بازار سرمایه و ارتقای شفافیت فعالیت‌های شرکت از طریق اطلاع‌رسانی مناسب در بورس
4- جابه‌جایی‌ سرمایه‌گذاری‌ها و تامین مالی سرمایه‌گذاری‌های جدید از طریق عواید حاصل از واگذاری برخی سرمایه‌گذاری‌های موجود در راستای دستیابی به صنایع دارای مزیت نسبی


فروش شرکت
افزایش فروش سال‌جاری نسبت به دوره قبل، عمدتا به دلیل ورود محصولات شرکت مارگارین و کشت و صنعت شمال به سبد توزیع و رشد فروش در سایر گروه‌های کالایی بوده است.

مرور کلی بر عملکرد شرکت
 کنترل بر عملکرد شرکت‌های تابعه
نظر به لزوم اعمال کنترل بر عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر و نظارت بر فعالیت آنان، پیوسته گزارش‌های موردنیاز در زمینه‌های مالی، اداری، حقوقی، پرسنلی و خصوصا تولید و فروش دریافت و پس از بررسی عملکرد و ارزیابی وضعیت با توجه به بودجه مصوب و برنامه‌های از پیش تعیین شده انحرافات، کاستی‌ها و مشکلات شناسایی و مورد پیگیری قرار گرفته است. 
در این میان سعی شده تا ضمن بهره‌گیری از رهنمودهای کارشناسان و مشاوران، تدابیر لازم جهت بهبود فعالیت‌ها و رفع تنگناهای شرکت‌های مجموعه اتخاذ شود. در ذیل به‌طور مختصر بخشی از اقدامات انجام شده در شرکت‌های زیرمجموعه ارائه شده است.


1- مارگارین
شرکت مارگارین در اوایل سال 1393 با خرید قریب 80 درصد سهام آن شرکت از صافولا بهشهر بعد از 12 سال مجددا به گروه توسعه صنایع بهشهر برگشت. سرمایه این شرکت 360 میلیارد ریال است و فعالیت تولیدی شرکت، تصفیه و بسته‌بندی روغن‌های نباتی، بسته‌بندی قند و شکر است که محصولات اصلی شامل روغن، کره و منوگلیسیرید را در بر می‌گیرد. این شرکت در زمینه فروش روغن خوراکی رتبه دوم را در بین 28 شرکت تولیدکننده روغن دارا است.

2- صادراتی زرین
شرکت صادراتی زرین با تملک عمده سهام شرکت‌های قند نیشابور و شکر شاهرود در سال 1389 فعالیت‌های خود را در زمینه واردات و فروش محصولات غذایی کشاورزی و کالاهای اساسی توسعه داده و توانسته بود در سال‌های 1389 تا 1391 عملکرد مطلوب و رو به رشدی به‌ویژه در صنعت شکر از خود نشان دهد، در سال 1393 به دلیل تداوم تحریم‌های بین‌المللی نظام بانکی کشور و عدم امکان تخصیص ارز به واردات به‌ویژه از کشورهای اروپایی و آمریکایی، دچار کاهش توان وارداتی به‌خصوص در حوزه واردات شکر خام شد به‌گونه‌ای که میزان واردات شکر خام از حدود 165 هزار تن (عمدتا از برزیل) در سال مالی 1391 به 56 هزار تن در سال مالی 1393 کاهش یافت.

3- شرکت‌های تولید قند و نشاسته
در پی انتقال مالکیت و مدیریت شرکت‌های شکر شاهرود، قند نیشابور و زرین ذرت به شرکت صادراتی توسعه صنایع بهشهر زرین با هدف افزایش بهره‌وری در چرخه تامین، تصفیه و فرآوری شکر خام، شرکت‌های مذکور تلاش کردند تا با استفاده از ظرفیت بلااستفاده خود برای تصفیه شکر خام وارداتی تامین شده توسط شرکت صادراتی توسعه صنایع بهشهر زرین، عملکرد بهتری را ارائه کنند.

4- شرکت ساختمانی گروه صنایع بهشهر تهران
اهم فعالیت‌های انجام شده طی سال مالی منتهی به 30/ 09/ 1393 به تفکیک پروژه‌ها به شرح زیر است:
پروژه برج صدف کیش، پروژه بهشهر بخارست، پروژه مروارید بهشهر. 
5- بهپاک
به‌رغم رکود حاکم بر صنعت روغن‌کشی کشور و با وجود برخورداری از موجودی اول دوره دانه با نرخ بالای شرکت صنعتی بهپاک با تولید و فروش 158.440 تن کالا به ارزش 2.857 میلیارد ریال موفق به کسب 251 میلیارد ریال سود عملیاتی (34 درصد بیش از سال قبل) و 138 میلیارد ریال سود خالص (57 درصد بیش از سال گذشته) شد.

6- شرکت سرمایه‌گذاری گروه صنایع بهشهر
7- شرکت به‌پخش
8- شرکت‌های شوینده
در سال مالی مورد گزارش با توجه به بازار رقابتی فشرده محصولات صنعت شوینده، مجموعه گروه به‌طور نسبی موفق بوده به‌طوری‌که به‌‌رغم عدم امکان افزایش بهای فروش محصولات اساسی و پرحجم از جمله انواع پودر و صابون به علت محدودیت‌های قانونی و با عنایت به افزایش هزینه‌های جاری توانست نسبت به سال گذشته به شاخص‌های ذیل نائل آید:
- افزایش میزان تولید حدود 4 درصد، افزایش مقدار فروش حدود 5 درصد، افزایش مبلغ فروش حدود 6 درصد و افزایش مقدار صادرات بیش از 10 درصد. 

9- شرکت صنایع بسته‌بندی ایران
با توجه به زیان‌های انباشته سنوات گذشته ناشی از کمبود سرمایه در گردش و تحمل هزینه‌های مالی بسیار زیاد خصوصا طی 3 سال اخیر، شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت شد و ادامه فعالیت شرکت با ابهامات جدی روبه‌رو شد، با مدیریت هزینه‌ها و افزایش سطح تولید و فروش‌های تعهدی بیشتر، شرکت توانست به سود عملیاتی دست یابد ولیکن موفق به عبور از مرز زیان نشده است.
10- مجموعه شرکت‌های سرآمد بهشهر و بازرگانی نواندیشان

ایستا نیوز

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.