افت بازدهی صنایع متأثر از اقتصاد کشور

بازار سرمایه بی شک در شرایطی می تواند رونق یابد که شاهد سرمایه گذاری های جدید و افزایش ارزش سهام شرکت ها به دلیل رشد سود آوری بنگاه ها و شرکت های فعال در بورس باشیم. به گونه ای که می توان گفت با بهبود وضعیت سودآوری شرکت ها، رونق و بهبود نیز در بازار سهام ایجاد می شود .

 

رییس سابق شورای رقابت با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در شرایط فعلی عدم کارایی بویژه در بخش صنایع وجود دارد و بازار سرمایه نتوانسته منعکس کننده واقعی این شرایط باشد .

 

جمشید پژویان افزود: علاوه بر این، طی سال های گذشته حجم عظیمی از سرمایه به دلیل واگذاری های سازمان خصوصی سازی و اجرای اصل 44 قانون اساسی وارد بورس شده که این امر به خودی خود موجب رشد شاخص کل بورس و رونق بازار سرمایه شده بود. البته این امر به دلیل سودآوری صنایع و فعالیت بخش خصوصی نبوده، بلکه شرکت های دولتی با سرمایه زیاد وارد بازار سرمایه شدند و سبب رونق معاملات آن گردیدند. بر این اساس طبیعی به نظر می رسد تا با کاهش و توقف انتقال و واگذاری سهام شاهد اعمال آثار آن بر وضعیت بازار سرمایه باشیم .

 

وی با بیان اینکه نسبت به روش خصوصی سازی و واگذاری ها انتقاد دارد، ادامه داد: صرف نظر از اینکه توقف واگذاری ها موجب توقف رشد شاخص کل شده، می بایست به شرایط اقتصادی توجه داشت. چراکه یکی دیگر از دلایل افت قیمت سهام شرکت ها شرایط اقتصادی به شمار می رود که موجب کند شدن رشد و رونق بازار سرمایه گردیده است .

 

رییس سابق شورای رقابت در خصوص اثرگذاری سیاست های انقباضی دولت در وضعیت فعلی بورس گفت: بازدهی و سودآوری صنایع در حال حاضر کاهش یافته و در این شرایط طبیعی به نظر می رسد که سهامداران تمایل دارند تا نقدینگی و سرمایه خود را به سمت سایر بازارها همچون پول و مسکن تزریق کنند .

 

پژویان با اشاره به راهکارهای موجود برای خروج از وضعیت فعلی، در این خصوص اظهار داشت: دولت می بایست سیاستها و برنامه هایی برای تشویق سرمایه گذاری و بهبود کارایی و بازدهی صنایع اجرایی کند تا در نتیجه آن وضعیت سودآوری بنگاه ها بهبود یابد و در کنار آن میل و رقبت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری های جدید افزایش یابد .

 

وی همچنین در خصوص آثار احتمالی دستیابی به توافق هسته ای بر وضعیت بازار سرمایه گفت: اعمال تحریم های بین المللی صدماتی را به صنایع و شرکت های مطرح بورس وارد کرد، به گونه ای که با اعمال تحریم ها روند واردات کالاهای سرمایه ای و واسطه ای متوقف شد و این امر موجب کاهش سودآوری صنایع گردید. بر این اساس می توان گفت اگرچه توافق جامع هسته ای نقش عمده ای بر وضعیت بورس اعمال نمی کند، اما رفع تحریم ها و گشایش روابط بین المللی موجب می شود تا شرکت های بورسی بتوانند بار دیگر قطعات و مواد اولیه مورد نیاز خود را از منابع خارجی و با کیفیت مناسب تأمین کنند. البته اشکال ساختاری که وجود دارد این است که نبایستی شرکت ها تا این اندازه نیازمند تأمین خارجی قطعات باشند که این امر نیز از کیفیت پایین تولیدات داخلی نشأت می گیرد. علاوه بر این در شرایطی که اغلب شرکت ها مشتری های خود را در کشورهای خارجی از دست داده اند و تولیدات و فروش آنها کاهش یافته، بهبود وضعیت صنایع با رفع تحریم ها و شرایط فعلی دشوار به نظر می رسد و نیازمند زمان طولانی است.

پرشین تحلیل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.