توسعه بازار سرمایه در اولویت دولت نیست


جو روانی منفی ناشی از عدم برآورده شدن انتظارات سرمایه گذاران از مذاکرات سیاسی کشور در شرایطی بر کلیت بازار سرمایه حاکم شده که گمانه زنی ها مبنی بر تغییر مدیریتی در سازمان بورس بیش از پیش تقویت یافته است .

 

تحلیلگر رسمی بین المللی امور سرمایه گذاری با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: اگرچه نام مدیریت جدید سازمان ناآشنا نیست و عقاید و افکار ایشان در حوزه بازار سرمایه تا حدودی مشخص است، اما با توجه به اینکه برنامه های آتی مدیریت جدید تاکنون اطلاع رسانی نشده، نمی توان به طور قطع در خصوص پیامدهای مثبت یا منفی ناشی از اعمال تغییرات در ساختار مدیریتی سازمان اظهار نظر کرد .

 

سعید اسلامی بیدگلی افزود: ایجاد شفافیت اطلاعاتی، تسهیل در فرآیند ورود شرکت ها به بورس، طراحی ابزارهای جدید مالی و نیز مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بازار سهام از جمله مهمترین وظایف مدیریت سازمان بورس به شمار می رود .

 

علاوه بر این، اگرچه ریاست سازمان بورس مسئول عملکرد نامناسب شرکت های بورسی نیست، اما انتظار می رود تا شرکت هایی که از وضعیت مناسب عملکردی و سودآوری برخوردارند در بازار سرمایه وارد شوند .

 

عضو هیأت مدیره شرکت مشاوره سرمایه گذاری آرمان آتی در ادامه به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت نامناسب اقتصادی در حالی تا حد مطلوبی توسط وزیر اقتصاد کنترل شده که به نظر می رسد توسعه بازار سرمایه در اولویت های برنامه کابینه اقتصادی دولت نیست .

 

این در حالی است که وضعیت کلی بورس نیز متأثر از وضعیت اقتصادی کشور است و از سوی دیگر همچنان روند آتی آن به نتایج مذاکرات هسته ای ژنو وابسته است، به گونه ای که انتشار اخبار مثبت یا منفی در حوزه سیاسی می تواند بر بازار سرمایه نیز اثرگذار باشد .

 

اسلامی بیدگلی افزود: همانطور که دولت در خصوص کنترل نرخ تورم و سود سپرده های بانکی برنامه های مشخصی را اجرا کرده، انتظار می رود تا اطلاعات رسمی از سوی دولت در خصوص عملکرد بازار سرمایه به سهامداران ارایه شود و با اجرای برنامه هایی در حوزه بازار سرمایه حمایت خود را به سهامداران نشان دهد تا این افراد نیز با اطمینان از حمایت و توجه ویژه دولت به این بخش از اقتصاد کشور نسبت به سرمایه گذاری در بورس اقدام کنند. چراکه وظیفه دولت افزایش شاخص کل نیست و ایجاد شفافیت اطلاعاتی و رفع رانت اطلاعاتی مهمترین وظیفه آن به شمار می رود .

 

وی در خاتمه با اشاره به اینکه در شرایط کنونی حاکم بر بازار سرمایه نیز شرکت هایی با پتانسیل بالا برای رشد سودآوری وجود دارند، در این خصوص اظهار داشت: برخی از شرکت های فعال بورسی که از اعمال تحریم های بین المللی ضرر و زیان زیادی را متحمل شده اند همچون مجموعه های صادرات محور از پتانسیل رشد سودآوری و صعود قیمت سهام برخوردارند که البته این شرکت ها بخش عمده ای از ارزش روز معاملات بورس را تشکیل می دهند و حرکت آنها در مسیر رشد سودآوری منجر به ایجاد رونق در کلیت بازار سرمایه می شود.

پرشین تحلیل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.