گزارش بازار شنبه

 شاخص کل در اولین روز کاری هفته افت قابل توجه983 واحدی را تجربه کرد و به کانال 73 هزار واحدی سقوط کرد.نماد معاملاتی همراه با 91 واحد،تاپیکو با 90 و پارسان با 71 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر افت شاخص داشتند.مسلما اگر صف فروش فارس و دیگر نمادها جمع آوری می شد افت شاخص بسیار بیشتر از این هم به ثبت می رسید!

ارزش کل معاملات بورس با افتی محسوس به 87.6 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس نیز به 73.2 میلیارد تومان رسید.بیشترین ارزش معاملات بورس به نماد شسپا با 7.7 میلیارد تومان و همراه با 5 میلیارد تومان اختصاص داشت،حدود 9 میلیارد تومان از ارزش معاملات نیز به معامله بلوکی شسپا تعلق داشت.بیشتر ارزش معاملات فرابورس هم مربوط به نمادهای اوراق اجاره و اوراق مشارکت بود.در کل می توان در این مورد گفت: واقعا وضعیت بسیار بحرانی و نگران کننده است!


 در هفته ای که سپری کردیم ، همزمان با برگزاری هشتمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه، بازار سرمایه روندی نه چندان دلچسب را طی کرد و با روند ریزشی مواجه شد به طوریکه در این هفته روند رفت و برگشت شاخص به مدار مثبت و منفی بورس را فرا گرفت و شاخص بورس به نیمه 74 هزار واحد نزول کرد.روند ریزشی بورس در حالی شدت گرفت که در این هفته فضای خوش بینی بر مذاکرات دو روزه ایران و آمریکا حاکم بود گرچه این مذاکرات به نتیجه نهایی نرسید و مجددا همه را در انتظار فرو برد.

در حوزه سیاسی خبر مهم مربوط به گفتگوهای قبل از مذاکرات رسمی با 5+1 می باشد.گفته می شود شخصیت‌ها و مقامات نزدیک به مذاکرات هسته‌ای تایید کرده اند تمدید ۶ ماهه گفتگوها بیش از پیش محتمل شده است.

اما خبرهای دیگر نیز به گوش می رسد مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران گفته نگارش متن توافق جامع هسته‌ای از هفته آینده آغاز می‌شود.سید عباس عراقچی گفته نگارش متن توافق جامع هسته‌ای را از هفته آینده آغاز می‌شود، اما هنوز تردیدهایی در این باره وجود دارد.

ظریف جزئیاتی از بسته پیشنهادی ایران به گروه ۱+۵ را مطرح کرد.زیر خارجه ایران با اشاره به اینکه جزئیات بسته پیشنهادی ایران به غرب محرمانه است تاکید کرد که این بسته متضمن ادامه غنی سازی اورانیوم تا ۵ درصد در خاک ایران است.

در گزارش چهارشنبه به بررسی دلایل افت بازار که باعث خرج نقدینگی از بازار شد صحبت کردیم که شاید مهمترین آن سیاست های دولت جدید در کنترل تورم و نقدینگی ست و تا زمان بازگشت نقدینگی به بازار نمی توان در مورد بهبود وضعیت صحبت کرد زیرا میزان نقدینگی در بازار، تعیین کننده اصلی روند بورس می باشد بطوریکه حتی وجود اخبار مثبت در شرایط کنونی نیز بر وضعیت بازار تأثیر محسوسی نخواهد گذاشت.

دولت هدف مهمی همچون کنترل تورم و کاهش آن را در پیش دارد و در این بین ممکن است برخی اتفاقات خوشایند و ناخوشایند در حوزه اقتصادی رخ دهد که روی ناخوشایند آن فعلا گریبان بازار بورس را گرفته است.

اما امروز شاخص کل به کانال 73 هزار واحد سقوط کرد.بسیاری از تحلیل گران تکنیکال که نقش کمی هم در افت بازار نداشته اند کف شاخص را محدوده 72 هزار یا 73 هزار واحد می دانند که باید دید واکنش ها به این محدوده چگونه است و شاخص در صورت برگشت تا 77 هزار واحد نوسان خواهد داشت!

یکی دیگر از دلایل افت بازار در معاملات امروز را علاوه بر موضوع میزان افزایش نرخ خودرو، نزدیک شدن به گروه تروریستی داعش به مرزهای ایران عنوان می کنند که اگر عمده دلیل افت بازار این موضوع باشد در نوع خود جالب است

در اخبار حاشیه ای بازار،

در اخبار بورسی شورای عالی بورس و اوراق بهادار به منظور حمایت از بازار ، مجموعه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است. عبد تبریزی گفته : با راه اندازی صندوق های پروژه، شرکت های بورسی می توانند با استفاده از این صندوق ها، تجهیز منابع کنند تا قیمت سهامشان ، در بازار ثانویه تقویت شود.

در این حوزه معاون بازار شرکت بورس گفته :بعد از تیرماه وضع بازار سرمایه بهتر می شود

مدیر امور بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار نیز درباره عوامل ریزش امروز بازار و صف فروش اکثر نمادها با وجود افت پیاپی قیمتی، گفته: رفتار بازار کاملا هیجانی است سرمایه‌گذاران باید این رفتار را کنترل کنند و این شرایط ماندگار نخواهد بود.

 در اخبار سیاسی  مذاکرات ایران و 1+5 دوشنبه هفته جاری با نهار کاری اشتون و ظریف در وین آغاز می شود.

امروز صبح نشست خبری رئیس جمهور را نیز داشتیم. ایشان در مورد مسائل مذاکرات هسته ای گفت: حل مساله نهایی در 5 هفته باقی مانده بهترین فرصت است و غرب باید از این فرصت استفاده کندو در مذاکرات این هفته احتمال دارد به مرحله تدوین توافقنامه برسیم

وی همچنین گفت به اینکه مذاکرات هسته ای تنها جز کوچکی از برنامه های دولت است.در مورد مسائل اقتصادی نیز به تورم اشاره کرد و گفت: کاهش نرخ تورم هم اینک نیز قابل لمس است، نرخ تورم باید حداقل یک رقمی شود که آنوقت قابل قبول است

در بازار داخلی چه خبر بود؟

بازار امروز نیز منفی بود که صف فروش شدن خودرویی ها با توجه به لیدر بودن،شرایط را برای یک افت جانانه مهیا کرد.

افزایش نرخ خودرو به میزان 3.7 تا 6.9 درصد بالاخره در اواخر هفته گذشته تصویب شد.نرخ های جدید خودرو طوری اعلام شده که در صورت های مالی شرکت های گروه از جمله ایران خودرو و سایپا نیز لحاظ شده اند و عملا این نرخ ها تاثیری بر سود آنها ندارد

دبیر انجمن خودروسازان ایران قیمت‌های جدید اعلام شده از سوی شورای رقابت را رد کرده است همچنین به گفته معاون فروش ایران خودرو نیز قیمت‌های اعلام شده نیاز به بررسی دارد.دبیر انجمن خودروسازان ایران در این باره می‌گوید: ما قیمت‌های اعلام شده از سوی شورای رقابت را قبول نداریم و اعتراض خود را به وزارت صنعت، معدن و تجارت منعکس کرده‌ایم.

نکته قابل توجه در قیمت‌های اعلام شده از سوی شورای رقابت پایین‌تر بودن قیمت جدید برخی از خودروها از قیمت‌های فعلی آن است.

خبر دیگر اینکه رئیس شورای رقابت از تعیین ضرب‌الاجل برای خودروسازان برای اجرای شروط مد نظر این شورا خبر داده و گفته: بر این اساس، ضرب‌الاجلی به خودروسازان داده می‌شود تا پیش از افزایش قیمت محصولات خود، شروط شورای رقابت را اجرایی کنند. اعتراضی هم وارد نیست!

بعد از این خبر رئیس شورای رقابت اعلام کرد که قیمت خودروی پژو می‌تواند قابل مذاکره بین شورا و خودروسازان باشد، از خودروسازان درخواست کرد که قیمت‌های تعیین شده را رعایت کنند و در ادامه گفت: شورای رقابت در مورد قیمت آپشن‌ها به جمع بندی خواهد رسید و نرخ‌ها را اعلام خواهد کرد.

در خودرویی ها گفته می شود وام خودرو نیز دو برابر می شود و از 7 میلیون تومان به 14 میلیون می رسد که اگر این اتفاق بیفتد تاثیری مثبت بر افزایش خرید خودرو دارد!

در این گروه قبلا هم گفتیم که نباید منتظر افزایش نرخ محسوس خودرو باشیم.برگ برنده این گروه فعلا رشد تولید و افزایش مقدار فروش می باشد که عامل پویایی صنعت نیز همین عامل می باشد.در ایران خودرو گفته شده که شرکت در دو ماهه اول سال 70 هزار دستگاه خودرو تولید کرده است حال این عدد را با عدد 23.3 هزار دستگاه دوره مشابه سال قبل مقایسه کنید.به نظر می رسد ادامه این روند تاثیر مثبتی بر سود شرکت در سال جاری دارد.

معاون فروش و بازاریابی ایران خودرو نیز از افزایش فروش و توسعه روش های مختلف فروش محصولات این شرکت خبر داده است

در سایپا هم افزایش تولید جالب بوده است. بعد از سال‌ها کشمکش بر سر تولید کیا سراتو TD در سایپا، سر انجام این شرکت با نمایش این محصول در شیراز از نتیجه دادن مذاکرات با کیا خبر داد.

گفته شده افزایش سرمایه 68 درصدی شرکت سایپا نیز در انتظار دریافت مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار است.

در پتروشیمی ها دو خبر خوب داشتیم .گفته شده دامنه نوسان قیمت‌ها در بورس کالا از پنج به 10 درصد برای دو محصول پلی اتیلن و پلی پروپیلن رسیده است که این امر می تواند بر قیمت فروش شرکت‌های پتروشیمی جم، مارون و اراک که تولیدکننده این نوع فرآورده‌ها هستند، اثرگذار باشد.

همچنین در این گروه تصمیم دولت برای تثبیت نرخ خوراک در بلند مدت هم جالب بوده است. قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز با ارائه پیشنهادی به سران کشورهای 1+5 از آمادگی تهران به منظور امضای قراردادهای تامین فاینانس به صورت "برد-برد" طرح های پتروشیمی با کشورهای اروپایی خبر داده است

فارس با صف فروش روبرو شد.جالب این جاست این شرکت از زمانی که دوبار تعدیل مثبت داده است با عدم اقبال سهامداران روبرو شده است و با روند نزولی همراه شده است.گفته می شود فارس برنامه خرید بلوک شبندر را نیز دارد.شنیده هایی نیز حاکی از آن است که قرار است بخشی از جم نیز به پرتفوی شرکت وارد شود.

قیمت اوره با رشد 4 دلاری به 318 دلار رسیده است و خبر توقف روند نزولی خبر خوبی برای اوره سازان می باشد

در این گروه شخارک در مجمع آتی هم تقسیم سود خوبی خواهد داشت و هم اینکه افزایش سرمایه 100 درصدی نیز در پیش دارد

تاپیکو به کف قیمتی خود نزدیک می شود .پی بر ای سهم پایین می باشد و شرکت در مجمع امسال نیز تقسیم سود خوبی خواهد داشت.گفته می شود تاپیکو نیز یکی از مشتریان احتمالی بلوک شبندر می باشد.

در قندی ها با خبر عدم افزایش نرخ شکر تا بعد از ماه رمضان تحول خاصی را شاهد نیستیم.در این گروه قپیرا سود سال مالی بعد خود را با شکر 2500 تومانی پیش بینی کرده است. شرکت اولین پیش بینی سود سال مالی منتهی به 31/4/94 را اعلام کرده است.شرکت که برای سال جاری 813 ریال اعلام کرده بود سود سال آتی را با افزایش 7 درصدی نسبت به سال 93 مبلغ 871  ریال اعلام کرده است..شرکت نرخ چغندر قند را نیز از 220 تومان سال 93 به 290 تومان برای سال 94 لحاظ کرده است

در گروه مخابرات قرار است رومینگ ملی بین همراه اول،ایرانسل و رایتل برقرار شود تا در مواقع لزوم سیم کارتی که آنتن دهی ندارد از سایر اپراتورها استفاده نماید .این اتفاق می تواند بر روی همراه اول تاثیر گذار باشد

در سیمانی ها  موضوع تعیین قیمت سیمان هم داستانی پر ماجرا شده است. در حالی که پیشتر اعلام شده بود بعد از تعطیلات خرداد ماه قیمت جدید سیمان اعلام می شود هنوز این اتفاق رخ نداده و تولیدکنندگان فعلا موفق نشده اند مجوز رسمی افزایش قیمت سیمان را از دولت دریافت کنند. قرار بود یکشنبه هفته قبل سیمانی ها جلسه ای درباره قیمتهای جدید در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند که این جلسه لغو و به روز چهارشنبه هفته گذشته موکول شد اما این جلسه نیز گویا نتیجه قطعی درباره قیمت جدید سیمان نداشته است.

سیدکو که 100 درصد آن در تملک وبانک می باشد در 12 ماهه واقعی 92 مبلغ 741 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.اخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 682 ریال بوده است.

در پالایشی ها اولین اخبار مربوط به اجرایی شدن طرح قیمت گذاری محصولات شرکت ها بر اساس کیفیت را شنیدیم که بر روی برخی شرکت ها تاثیر مثبت خواهد داشت.کیفی سازی و نرخ گذاری محصولات بر مبنای محصولات پالایش نفت اراک خبر خوبی برای شراز نیست ولی خبر  خوبی برای شاوان و شتران و حتی شپنا می باشد

در گروه معدنی با وجود افزایش نرخ روی و دلار به بیش از 3200 تومان اما کارخانه های تولید شمش روی همچنان از کمبود مواد اولیه رنج می برند. کمبود خاک به عنوان ماده اولیه تولید شمش روی، سبب شده است بیشتر شرکت ها با حداقل ظرفیت به کار خود ادامه داده یا از سرباره ها برای تولید خود استفاده کنند.

در گروه فلزی و در بازار های جهانی مس در 6650 دلار قرار گرفته و روی و سرب نیز هر دو به 2095 دلار در هر تن رسیده اند

افت قیمت کاتد در بورس کالا و افت مجدد مس در بازار های جهانی تا کانال 6600 دلار باعث افزایش عرضه ها در فملی شده است

در دیگر نمادها و گروه ها

در گروه ساختمانی رییس انجمن انبوه سازان در مورد اینکه بازار مسکن تا پایان سال چه شرایطی خواهد داشت ، گفته: بازار مسکن تا پایان سال از شرایط کنونی خارج نخواهد شد و با اجرایی شدن وام های مسکن به تدریج از اواخر نیمه اول سال آینده شاهد تحرک در این بازار خواهیم بود .

در تجهیزاتی ها خبر تعدیل مثبت و قرار جدید فاذر نیز مانع از افت قیمت سهم نشد و شاهد صف فروش آن بودیم.

حفاری و مپنا هم با صف فروش روبرو بودند. ، مدیر عملیات خشکی حفاری شمال از تغییر سیستم آخرین دکل نیمه برقی شرکت ملی حفاری ایران خبر داده و گفته: در راستای ارتقای کیفی و افزایش کارایی، تغییر سیستم دستگاه حفاری 75 نصر با استفاده از توان داخلی در دستور کار قرار گرفت که با موفقیت انجام شد.

در فاراک گفته شده شرکت افزایش سرمایه 120 درصدی دارد

نفت پارس که پیش ازاین سود سال 93 خود را با سرمایه 250 میلیارد ریالی مبلغ 3926 ریال به ازای هرسهم اعلام نموده بود جدیدا طی اصلاحیه ای سود هرسهم را با سرمایه 750 میلیارد ریالی با تعدیل مثبت 2 درصدی مبلغ 1342 ریال اعلام نموده است

شسپا هم که با حمایت حقوقی  همراه است امروز بی نصیب از افت دسته جمعی بازار نبود و با کاهش قیمت روبرو شد.شایعه عدم قبول خسارت ناشی از آتش سوزی از سوی بیمه مربوطه باعث عدم توجه به سهم از سوی حقیقی ها شده است

وبانک سود هر سهم خود برای سال مالی جاری بر اساس سرمایه جدید( 6،500،000 میلیون ریال) را 991 ریال اعلام کرده است که این مبلغ با سرمایه قبلی 1431 ریال خواهد شد.سود هر سهم سال جاری بر اساس سرمایه قدیم 1307 ریال بوده است،بنابر این شرکت تعدیل مثبت 9.5 درصدی داده است

شرکت سود هر سهم سال 92 بر اساس سرمایه جدید را نیز 1272 ریال اعلام کرده که نسبت به پیش بینی اخیر تعدیل مثبت داشته است.پیش بینی قبلی با سرمایه جدید 1184 ریال بوده است

حتوکا سود هر سهم سال مالی 93 خود را از 225 ریال به 276 ریال افزایش داده و با تعدیل مثبت 22.7 درصدی روبرو شده است.دلیل این تعدیل تقسیم سود 65 تومانی توریل بوده است

این شرکت در نامه ای خبر از انعقاد 3 قرارداد جدید با شرکتهای فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان داده و اعلام کرده با توجه به رقابت زیاد در مناقصات، حاشیه سودی که این شرکت در نظر گرفته معادل 10 درصد از مبلغ کل بوده که با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، این حاشیه سود در هر سه پروژه به صفر بسیار نزدیک شده است

ونوین سود هر سهم سال 93 خود را با افزایش 9 درصدی از 408 ریال به 443 ریال افزایش داده است.شرکت در 12 ماهه نیز با تعدیل مثبت روبرو شده بود.شرکت در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 485 ریال به ازای هر سهم محقق کرده  که نسبت به آخرین پیش بینی ( 401 ریال) رشد 21 درصدی داشته است

بانک خاور میانه در 12 ماهه واقعی مبلغ 205 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به 12 ماهه سال قبل رشد 101 درصدی داشته است.آخرین پیش بینی سود سال 92 شرکت نیز تقریبا همین مبلغ بوده است

در فولاد مبارکه گفته می شود افزایش سرمایه 38.8 درصدی شرکت از محل مطالبات و آورده و سود انباشته در حال انجام و کسب مجوز می باشد

ذوب به 356 تومان رسیده است. مدیر سرمایه گذاری و امور سهام شرکت اعلام کرده :ما حتی قصد خرید 28.5 درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی را داشتیم اما گرانی قیمت سهام و اینکه تنها یک پست در هیآت مدیره برای ذوب آهن فراهم می شد ما را از این اقدام منصرف کرد . شرکت ذوب آهن اصفهان به دنبال خرید یک معدن بزرگ سنگ آهن است و چنانچه معدنی مناسب پیدا کند حتماً اقدام به خرید آن خواهد کرد .

در مجمع فولای 150 تومان به ازای هر سهم تقسیم شد

در گروه لبنی مدیر عامل صنایع شیر ایران بازهم اعلام کرده که نرخ محصولات لبنی باید حداقل 12 درصد افزایش یابد
پرشین تحلیل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.