آمار طلاق بورسی ها افزایش یافت


سازمان ثبت احوال کشور آمار طلاق ثبت شده تا پایان خرداد ماه سال جاری را بیش از 34 هزار مورد اعلام کرد که این میزان در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با افزایش چهار درصدی همراه بوده، در حالیکه آمار ازدواج در همین دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها یک درصد افزایش یافته است.

به گزارش بورس نیوز، افزایش آمار طلاق همواره به عنوان یکی از معضلات اجتماعی محسوب می شود که به دنبال آن پیامدهای منفی متعددی را ایجاد می کند. طلاق آخرین راه چاره ای می باشد که برای پایان دادن به رابطه ای مشقت بار در نظر گرفته شده است. البته جدا از طلاق واقعی، پیامدها و اثرات طلاق عاطفی چالشی جدی تر است که در هیچ کجا به ثبت نمی رسد و نمود عینی ندارد؛ اما شاید مهمترین نوع طلاق باشد. اتفاقی که این روزها در میان فعالان بازار سرمایه به شکلی متفاوت به وضوح قابل مشاهده است.

چراکه این روزها سرمایه گذاران دل خوشی از سهام و روند فرسایشی قیمت ها ندارند و این امر به دلیل عدم چاره جویی برای خروج از شرایط فعلی، میزان فعالیت آنها را از نظر تعداد و حجم ریالی کاهش داده است. چراکه طبق بررسی های به عمل آمده از کدهای معاملاتی می توان دریافت که در حالی در زمان اوج بورس طی نیمه دی ماه سال 92 بیش از 87 هزار خریدار و به عبارتی کد معاملاتی در بازار سهام فعال بوده که این رقم در روز گذشته به کمتر از 25 هزار کد رسیده است که این میزان کمتر از 29 درصد تعداد کدهای فعال در دی ماه سال قبل می باشد. البته این افت نه تنها در تعداد کدهای فعال بازار اتفاق افتاده که آثار آن را در کاهش حجم و ارزش معاملات نیز می توان به وضوح دید.

بدین ترتیب در حالی برخی از معامله گران و سرمایه گذاران نسبت به بازار سرمایه و سهام شرکت ها دچار طلاق عاطفی شده و خود را از بورس کنار کشیده اند که عده زیادی که اکثراً در سال 92 به تازگی وارد بازار شده و فعالیت سرمایه گذاری خود را آغاز کرده بودند، در پی ریزش شدید قیمت سهام و شاخص ها فرار را بر قرار ترجیح داده و گویا همانند فردی طلاق گرفته به این جمله ایمان آورده اند که "مهرشان حلال و سرمایه شان که در واقع همانند جان آنهاست، آزاد."

این اتفاق در حالی در بازار سرمایه فراگیر شده که شاید شما نیز این جمله را شنیده یا خوانده باشید که نباید با سهام ازدواج کرد. اما متأسفانه بسیاری از سرمایه گذاران پس از خرید سهام آنچنان پایبند هستند که حتی وقتی قیمت آن سیر نزولی را در پیش گرفته، بازهم حاضر به فروش آن نیستند که این عملکرد نیز چندان درست نیست. زیرا در مواردی این روند کاهشی موجب تحمیل ضررهای هنگفت به سهامداران می شود.

از این رو تنها کاری که یک معامله گر باید انجام دهد این است که معاملات خود را به دقت رصد کند و به محض اینکه بازار را در حال فروختن دید و یا نشانه هایی از ضعف یک صنعت را مشاهده کرد، سهام خود را به فروشد.

در نتیجه می توان گفت با هیچ سهمی ازدواج نکنید و عاشق هیچ یک از سرمایه گذاری های خود نشوید. این رازی است که هر معامله گری باید آن را بداند. اما آنچه این روزها برفضای کلی بازار حاکم شده، این است که این امر به دلیل خستگی ناشی از وضعیت نامطلوب و نه چندان دلچسب معاملات سهام بیش از آنکه ازدواج با سهام را شاهد باشیم، طلاق از بورس را نظاره گر هستیم که این امر خود منجر به خروج فرد از بازار و فرار سرمایه ها می شود و در نهایت افزایش بی اعتمادی ها در میان سرمایه گذاران بازگشت آنها را به بازار سرمایه دشوارتر خواهد ساخت.

پیامدی که بایستی به دنبال راهکاری برای برون رفت از آن بود. امید آن می رود که در این راستا تمهیدات مؤثری اندیشیده شود تا آمار موجود پیرامون از هم گسستگی رابطه بین سرمایه گذار و بورس و به عبارتی طلاق آنها کاهش یابد.

بورس نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.